2010-02-03 16:26:07• hírek • Gozner Gertrud

Elmaradt fizetések

A tavalyi év során 961 szatmári alkalmazott panaszolta be a Területi Munkaügyi Felügyelőségnél a munkaadó cégét, mivel azok nem tartották be a szerződésben foglaltakat - derül ki a hivatal kimutatásaiból.

A panaszosok száma megduplázódott az elmúlt évek során, amíg 2006-ban 473 ilyen bejelentés érkezett a hivatalhoz, addig 2009-re ez a szám szinte elérte az ezret. 287 személy azért tett panaszt az őt alkalmazó cégre, mert nem kapták meg az egyéni munkaszerződésben megállapított fizetésüket, 14 esetben a munkaadó nem utalta tovább az alkalmazott fizetéséből levont társadalombiztosítási járulékokat.

231 dolgozó azt neheztelte, hogy a munkaadója nem hajlandó kiadni a munkakönyvét, vagy egyéb igazolást, amivel bizonyíthatja a ledolgozott időszakot. 322 munkás esetében a cég az ígéretével ellentétben végül nem volt hajlandó megkötni a törvényes munkaszerződést. 125 személy arra tett panaszt, hogy törvénytelenül bontották fel vele a szerződést, míg 24-en a mostoha munkakörülményekre panaszkodtak.

A fennmaradó 14 alkalmazott egyéb hiányosságokra hívta fel a hivatal figyelmét. A munkaügyi felügyelőség munkatársai igyekeztek minden bejelentést kivizsgálni, ellenőrzési akciókat végeztek a bepanaszolt vállalkozásoknál, és ha bebizonyosodott a mulasztás, komoly pénzbírságokat szabtak ki a törvénysértőkre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: